2000 900 C Itf 0385

Over Fource

Over ons

Fource. Eén collectief van automotive professionals. De betrouwbare expertise partner van vandaag en klaar voor morgen, wij lopen voorop.

Daadkrachtig en kundig zijn we klaar voor de snelle ontwikkelingen binnen de automotive markt.


Met passie voor innovatie zijn we ondernemend en altijd een stap vooruit. Nieuwe technieken ontstaan voor de vraag die bij de klant leeft.

We zijn breed georiënteerd, zien wat er komt en speelt. Hierom zijn we flexibel in onze dienstverlening en vooruitstrevend in ons doen.


Als een echte vakidioot hebben we liefde voor het vak. Beschikken over alle disciplines die onze markt maken. Dat we deze kennis- en kunde bundelen maakt ons sterk.


Dit is waarom mensen zich graag aan ons verbinden, omdat we het niet alleen nu, maar het ook in de toekomst regelen.


Lkq Europe Logo

LKQ Europe

Fource is onderdeel van LKQ Europe, een dochteronderneming van LKQ Corporation. LKQ Europe is de toonaangevende distributeur van auto-onderdelen voor auto's, bedrijfswagens en industriële voertuigen in Europa. De organisatie heeft ongeveer 27.000 medewerkers in meer dan 20 Europese landen met een netwerk van 1.100 vestigingen en een omzet van meer dan 5,2 miljard euro in 2019.


Naast Fource wordt de groep in heel Europa vertegenwoordigd door Euro Car Parts, Rhiag Group, Elit, Auto Kelly, Stahlgruber Group en recyclingspecialist Atracco. LKQ heeft ook een minderheidsbelang in Mekonomen.

Fource Afbeelding 2 Omgezet

Geschiedenis Fource

 1. 2005
 2. 2011
 3. 2012
 4. 2013
 5. 2014
 6. 2015
 7. 2016
 8. 2017
 9. 2018
 10. 2019
 11. 2020
 • Fource Holding ontstaat uit een joint venture tussen de Van Heck Group en Kroymans. Daarmee komen onder meer Van Heck, Harrems, Havam en Nipparts in één holding. Het doel van de joint venture is om krachten te bundelen op gebieden als inkoop, opslag, distributie, IT en technische ondersteuning. De verschillende bedrijven die nu in één groep komen, zullen echter alle commercieel zelfstandig actief blijven. Fource Holding is actief in de Benelux en Frankrijk


 • In 2011 begeeft LKQ, opgericht in 1998 en marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van revisie en schadedelen, zich in Europa met de overname van het Britse Euro Car Parts. De eerste stap op Europees grondgebied is gezet.

 • De Van Heck Group is ontstaan uit diverse overnames en ook Fource Holding doet diverse overnames, waarvan Quinton Hazell Nederland in 2012. Het bedrijf wordt geintegreerd in Fource Holding.


 • In 2013 gaat LKQ de Noordzee over en betreedt de Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Franse markt met de overname Fource Holding. In hetzelfde jaar neemt Fource Holding onderdelen distributeur Kühne Nederland over en vergroot haar schaalgroote in de markt.

 • Fource en LKQ starten met een voorwaartse intergratie en neemt haar vijf grootste klanten over. De grossiersbedrijven GHS (Heuts en Slager), Rijsbergen, VEAM en PrimaParts zorgen voor een nog sterkere positie van Fource in de Nederlandse markt. Hierna volgen nog een aantal overnames van grossiersbedrijven, waarvan Gami Arnhem de laatste is in 2017. Hiermee ontstaat een hybride business-model waarmee er zowel via 3-staps als 2-staps distributie naar de markt getreden wordt.

  Ook worden de werkmaatschappijen Van Heck, Harrems, Havam en Kühne samengevoegd tot een grote kracht: Fource Automotive source. Tevens wordt de logistieke tak omgedoopt tot Fource Logistics.


 • LKQ verder met haar overnamepad in Europa en koopt het Italiaanse Rhiag dat in meedere landen actief is, waaronder in Tjeschie, Polen, Zwitserland, Roemenie en Slowakije. Hiermee is LKQ marktleider in Europa.


 • In 2016 maakt LKQ haar entree in de Scandinavische markt doordat zij aandeelhouder wordt Mekonomen, een van de grootste onderdelenketens van Europa.


 • De voorwaatse integratie gaat verder in de Belgische markt door de overname van de Benelux Carparts Corporation. Ook hier ontstaat het hybride business model. In hetzelfde jaar waagt LKQ zich ook op de Duitse markt met de overname van Stahlgrubbe.

 • Fource breidt zijn aanbod uit met de overname van Van Esch Groep. Met de acquisitie van Vanesch Verf is een belangrijke stap gezet in de harmonisatie van activiteiten binnen LKQ in Europa.

  Fource neemt het Nederlandse MPM oil Company over, dat in meer dan 50 landen actief is. • Na alle overnames is het tijd voor de volgende stap. AOC, APS, Heijl, GHS, PrimaParts, Rijsbergen, Veam, Fource Central Services, Fource Holding, Fource automotive source en Fource logistics gaan verder als een krachtige organisatie. Waar de klant inspiratie is voor onze business. Fource. Eén collectief van automotive professionals. Partner voor nu en in de toekomst.

 • We zijn onderdeel van LKQ, de waarde vermeerderende Europese onderdelenleverancier, en dat laten we graag zien. Daarom hebben we in 2020 de gezamenlijke uitstraling van LKQ & Fource ingevoerd.