W1siziisijiwmtgvmtevmjgvmtyvndqvmjevnti3lziwmdbfotawx2nfsvrgltazoduuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilciymdawedkwmfx1mdazyyjdxq

Over Fource

Over ons

Fource. Eén collectief van automotive professionals. De betrouwbare expertise partner van vandaag en klaar voor morgen, wij lopen voorop.

Daadkrachtig en kundig zijn we klaar voor de snelle ontwikkelingen binnen de automotive markt.


Met passie voor innovatie zijn we ondernemend en altijd een stap vooruit. Nieuwe technieken ontstaan voor de vraag die bij de klant leeft.

We zijn breed georiënteerd, zien wat er komt en speelt. Hierom zijn we flexibel in onze dienstverlening en vooruitstrevend in ons doen.


Als een echte vakidioot hebben we liefde voor het vak. Beschikken over alle disciplines die onze markt maken. Dat we deze kennis- en kunde bundelen maakt ons sterk.


Dit is waarom mensen zich graag aan ons verbinden, omdat we het niet alleen nu, maar het ook in de toekomst regelen.


W1siziisijiwmtgvmtevmjcvmtqvmduvntyvmzmyl0xlus1db3jwb3jhdglvbi1mb2dvltiucg5nil0swyjwiiwidgh1bwiilciymdawedcwmfx1mdazyyjdxq

Welcome home

De woorden van LKQ Corporation na de overname van Fource Holding in 2013. Automotive is de dagelijkse business van onze moeder. En van ons. Onze klant is de automaterialengrossier, het autobedrijf en de automobilist in de Benelux en Frankrijk. Als onderdeel van LKQ Corporation, en samen met Stahlgruber, Rhiag Group en Euro Car Parts, zijn we de grootste automotive familie van Europa. LKQ Corporation is beursgenoteerd. 

W1siziisijiwmtkvmdkvmtyvmtavmzkvmjmvmzm2l0zvdxjjzs1hzmjlzwxkaw5nltigb21nzxpldc5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijiwmdb4nzawxhuwmdnjil1d

Geschiedenis Fource Holding

 1. 2005
 2. 2011
 3. 2012
 4. 2013
 5. 2014
 6. 2015
 7. 2016
 8. 2017
 9. 2018
 10. 2019
 • Sator Holding ontstaat uit een joint venture tussen de Van Heck Group en Kroymans. Daarmee komen onder meer Van Heck, Harrems, Havam en Nipparts in één holding. Het doel van de joint venture is om krachten te bundelen op gebieden als inkoop, opslag, distributie, IT en technische ondersteuning. De verschillende bedrijven die nu in één groep komen, zullen echter alle commercieel zelfstandig actief blijven. Sator Holding is actief in de Benelux en Frankrijk


 • In 2011 begeeft LKQ, opgericht in 1998 en marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van revisie en schadedelen, zich in Europa met de overname van het Britse Euro Car Parts. De eerste stap op Europees grondgebied is gezet.

 • De Van Heck Group is ontstaan uit diverse overnames en ook Sator Holding doet diverse overnames, waarvan Quinton Hazell Nederland in 2012. Het bedrijf wordt geintegreerd in Sator Holding.


 • In 2013 gaat LKQ de Noordzee over en betreedt de Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Franse markt met de overname Sator Holding. In hetzelfde jaar neemt Sator Holding onderdelen distributeur Kühne Nederland over en vergroot haar schaalgroote in de markt.

 • Sator en LKQ starten met een voorwaatse intergratie en neemt haar vijf grootste klanten over. De grossiersbedrijven GHS (Heuts en Slager), Rijsbergen, VEAM en PrimaParts zorgen voor een nog sterkere positie van Sator in de Nederlandse markt. Hierna volgen nog een aantal overnames van grossiersbedrijven, waarvan Gami Arnhem de laatste is in 2017. Hiermee ontstaat een hybride business-model waarmee er zowel via 3-staps als 2-staps distributie naar de markt getreden wordt.

  Ook worden de werkmaatschappijen Van Heck, Harrems, Havam en Kühne samengevoegd tot een grote kracht: Fource Automotive source. Tevens wordt de logistieke tak omgedoopt tot Fource Logistics.


 • LKQ verder met haar overnamepad in Europa en koopt het Italiaanse Rhiag dat in meedere landen actief is, waaronder in Tjeschie, Polen, Zwitserland, Roemenie en Slowakije. Hiermee is LKQ marktleider in Europa.


 • In 2016 maakt LKQ haar entree in de Scandinavische markt doordat zij aandeelhouder wordt Mekonomen, een van de grootste onderdelenketens van Europa.


 • De voorwaatse integratie gaat verder in de Belgische markt door de overname van de Benelux Carparts Corporation. Ook hier ontstaat het hybride business model. In hetzelfde jaar waagt LKQ zich ook op de Duitse markt met de overname van Stahlgrubbe.

 • Sator breidt zijn aanbod uit met de overname van Van Esch Groep. Met de acquisitie van Vanesch Verf is een belangrijke stap gezet in de harmonisatie van activiteiten binnen LKQ in Europa.

  Sator neemt het Nederlandse MPM oil Company over, dat in meer dan 50 landen actief is. • Na alle overnames is het tijd voor de volgende stap. AOC, APS, Heijl, GHS, PrimaParts, Rijsbergen, Veam, Sator Central Services, Sator Holding, Fource automotive source en Fource logistics gaan verder als een krachtige organisatie. Waar de klant inspiratie is voor onze business. Fource. Eén collectief van automotive professionals. Partner voor nu en in de toekomst.